Project Description

JUHLATUNNELMA

Miia (Pirjo Lonka) on järjestänyt firman juhlat, joiden tunnelma menee pilalle, kun Katja (Seidi Haarla) tulee puolivahingossa paljastaneeksi, että pomo kopeloi häntä viime kevätjuhlien jatkoilla. Juhlissa aletaan spekuloida Katjan paljastuksen motiiveja ja ajoitusta. Kumpi on tärkeämpää, totuus vai juhlatunnelma? Jenni Toivoniemen ohjaama, yhdessä Kirsikka Saaren kanssa käsikirjoitettu lyhytelokuva Juhlatunnelma on osa Yksittäistapaus-lyhytelokuvasarjaa.

Ohjaus: Jenni Toivoniemi
Käsikirjoitus: Jenni Toivoniemi & Kirsikka Saari
Tuottaja: Elli Toivoniemi
Kuvaus: Jarmo Kiuru
Lavastussuunnittelu: Sanna-Mari Pirkola
Pukusuunnittelu: Roosa Marttiini
Maskeeraussuunnittelu: Kaisu Hölttä
Leikkaus: Tuuli Alanärä
Äänisuunnittelu: Lotta Mäki

ROOLEISSA:

Katja: Seidi Haarla
Miia: Pirjo Lonka
Pena: Jarkko Pajunen
Liisa: Ella Lahdenmäki
Johannes: Samuli Niittymäki
Karin: Minna Suuronen
Maria: Niina Hosiasluoma
Tatu: Teemu Aromaa
Noon: Waanie Nonglak
Jari: Jussi Rantamäki
Fadi: Abdulrazaq Al-Jewari

Tuotantomaat: Suomi
Kesto: 14:28
Ikäraja: S

Se nurinkurinen logiikka, jolla yhteisömme reagoi paljastuneisiin häirintätapauksiin, turhauttaa, mutta mustuudessaan myös naurattaa. Tuntuu, että kauhistelusta ja epäilystä päästään vain itsesääliin ja paniikinomaiseen tarpeeseen taputella asia käsitellyksi siinä vaiheessa, kun jäävuoresta on näkyvissä vasta huippu. Sen sijaan, että keskittyisimme korjaamaan ongelmat ja vääryydet, harmittelemmekin sitä, miten tunnelma on nyt vähän ikävä, kun tämmöisistä asioista pitää puhua. Päälimmäisenä huolenaiheena tuntuu olevan, että ’eihän nyt vain unohdeta, että hyviäkin miehiä on eikä kaikkia koko ajan häiritä’. Kommentoinnin seuraamisen inspiroimana halusin kirjoittaa satiirin työyhteisöstä, jossa nämä keskustelut todella käydään kasvotusten.

Jenni Toivoniemi, ohjaaja-käsikirjoittaja

Mitä sinä näet eri tavalla katsottuasi elokuvan? Kerro oivalluksesi!

KESKUSTELE ELOKUVASTA!

LATAA KESKUSTELUOHJEET TYÖPAIKOILLE
LATAA KESKUSTELUOHJEET KOULUILLE

Yksittäistapaus-kampanjan ja Erätauko-säätiön laatimien keskusteluohjeiden avulla elokuvasta voidaan käydä rakentavaa keskustelua, joka auttaa näkemään uudella tavalla. Elokuvat ja niihin liittyvä keskustelumateriaali sopivat muun muassa työyhteisöjen,yliopistojen, oppilaitosten ja muiden organisaatioiden käyttöön sekä itsenäisesti tutustuttavaksi.

Tätä elokuvaa koskevat ohjeet löytyvät PDF-muodossa yllä. Ohjeita ei tarvitse näyttää osallistujille keskustelun aikana, vaan ne on tehty keskustelun vetäjän tueksi.

PDF-ohjeen sisältö löytyy pääpiirteissään myös alla olevasta karusellista, jota vetäjä voi halutessaan käyttää.