Project Description

PIKKU JUTTU

Aviopari Hilla (Krista Kosonen) ja Kristian (Eero Ritala) viettävät lomamatkan ensimmäistä iltaa romanttisissa tunnelmissa Lissabonissa, kun tuntematon mies kouraisee Hillaa takapuolesta. Puolisot yrittävät jatkaa hauskaa illanviettoa, mutta molempien harmiksi tapahtunutta ei voikaan noin vain ohittaa. Ilta paljastaa, kuinka erilainen kokemus miehellä ja naisella on tämänkaltaisista tilanteista. Miten kouraisuun voisi reagoida, jotta sen kokija ei joutuisi jäämään pelkästään uhriksi, ja jotta tapahtuma ei jäisi aviopuolisoiden väliin? Alli Haapasalon käsikirjoittama ja ohjaama lyhytelokuva Pikku juttu on osa Yksittäistapaus-elokuvasarjaa.

Ohjaus & käsikirjoitus: Alli Haapasalo
Tuottajat: Elli Toivoniemi & Sanna Kultanen
Kuvaus: Jarmo Kiuru
Lavastussuunnittelu: Laura Haapakangas
Puku- ja maskeeraussuunnittelu: Roosa Marttiini
Leikkaus: Katja Pällijeff
Äänisuunnittelu: Lotta Mäki

ROOLEISSA:

Hilla: Krista Kosonen
Kristian: Eero Ritala

Tuotantomaa: Suomi
Kesto: 11:56
Ikäraja: S

Kun tuntematon mies kouraisi minua lomamatkalla, olimme aviomieheni kanssa neuvottomia. Raivoaminen tuntui ylireagoinnilta, takaisin kouriminen alentumiselta samalle törkeyden tasolle. Mieleeni vyöryivät kaikki muut vastaavanlaiset kerrat – kaikille naisille tutut tilanteet, joista ei mielellään puhuta. En pitänyt uhrin osasta lainkaan. Loukkaavinta oli jäädä tilanteessa täysin vaille valtaa. Tahdostaan huolimatta mieheni ei voinut täysin ymmärtää pahaa oloani. Harvalla 35-vuotiaalla miehellä on samanlainen pitkä kokemus seksuaalisesta häirinnästä kuin lähes jokaisella 35-vuotiaalla naisella. Naisen epätasa-arvoinen asema on paljon vähemmän suoraviivaista, kuin millaisena valtaosa ihmisistä, yhteiskunta ja julkinen keskustelu sen kykenee hahmottamaan.

Alli Haapasalo, ohjaaja-käsikirjoittaja

Mitä sinä näet eri tavalla katsottuasi elokuvan? Kerro oivalluksesi!

KESKUSTELE ELOKUVASTA!

LATAA PDF-OHJE TÄSTÄ

Yksittäistapaus-kampanjan ja Erätauko-säätiön laatimien keskusteluohjeiden avulla elokuvasta voidaan käydä rakentavaa keskustelua, joka auttaa näkemään uudella tavalla. Elokuvat ja niihin liittyvä keskustelumateriaali sopivat muun muassa työyhteisöjen,yliopistojen, oppilaitosten ja muiden organisaatioiden käyttöön sekä itsenäisesti tutustuttavaksi.

Tätä elokuvaa koskevat ohjeet löytyvät PDF-muodossa yllä. Ohjeita ei tarvitse näyttää osallistujille keskustelun aikana, vaan ne on tehty keskustelun vetäjän tueksi.

PDF-ohjeen sisältö löytyy pääpiirteissään myös alla olevasta karusellista, jota vetäjä voi halutessaan käyttää.