Project Description

TOTTUMISKYSYMYS

Tottumiskysymys perustuu kuuteen Yksittäistapaus-elokuvasarjan lyhytelokuvaan, ja kuvaa naisten arkisia kokemuksia vallankäytöstä.

Hillan romanttinen loma, Emmin kotibileet ja Miljan koulumatka saavat yllättävän käänteen, kun vieras lyöttäytyy seuraan. Samaan aikaan nuori näyttelijä Emppu harjoittelee elämänsä suurinta roolia ristiriitaisissa tunnelmissa. Toisaalla kokematon syyttäjä Aleksi valmistautuu kiireellä ensimmäiseen oikeusjuttuunsa, jota asianomistaja Niina on odottanut vuosia. Miian järjestämien firman juhlien tunnelma taas järkkyy, kun työkaveri avautuu pomon lähentely-yrityksestä. On päätettävä nopeasti, miten tilanne ratkaistaan.

Railakas näkökulma näyttää arkemme uudessa valossa. Absurdi huumori itkettää ja naurattaa: voiko tämä olla totta?

Tottumiskysymys on voittanut lukuisia palkintoja, kuten Parhaan kansainvälisen elokuvan ja Parhaan käsikirjoituksen palkinnot Raindancen elokuvajuhlilla. 

Tottumiskysymys on katsottavissa Viaplayssa  ja Elisa Viihteessä.

Ohjaus & käsikirjoitus: Kirsikka Saari, Elli Toivoniemi, Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi, Miia Tervo
Tuotanto: Elli Toivoniemi / Tuffi Films

ROOLEISSA: 

Pinja Sanaksenaho
Julia Lappalainen
Krista Kosonen
Eero Ritala
Suvi Blick
Joonas Snellman
Seidi Haarla
Pirjo Lonka
Johannes Holopainen
Lotta Kaihua

Kesto: 75 min

TOTTUMISKYSYMYS-MATERIAALI SAATAVILLA KOULUKINOSTA

Koulukino on valtakunnallinen elokuvakasvatusyhdistys, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille elokuvakasvatuksen välineitä.

Tavoitteena on tuoda koululaiset elokuvateatterielämyksen äärelle ja saada opettajat käsittelemään nähtyä jälkikäteen yhdessä oppilaiden kanssa.