Project Description

PLAY RAPE

Nuori naisnäyttelijä Emppu (Julia Lappalainen) harjoittelee raiskauskohtausta arvostetun teatterin klassikkonäytelmässä. Vaikka raiskauskohtauksessa jokin hiertää, kunnianhimoinen Emppu haluaa toimia ammattimaisesti ja tehdä työnsä hyvin. Eri ammattilaiset kuitenkin valmistelevat jo raiskauskohtausta tahollaan: pukuja ommellaan, tekoverta testataan. Koneiston pysäyttäminen tuntuu vaikealta. Anna Paavilaisen ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva Play Rape on osa Yksittäistapaus-lyhytelokuvasarjaa.

Ohjaus & käsikirjoitus: Anna Paavilainen
Tuottaja: Elli Toivoniemi
Kuvaus: Päivi Kettunen F.S.C.
Lavastussuunnittelu: Laura Haapakangas & Tytti Tiri
Pukusuunnittelu: Roosa Marttiini
Maskeeraussuunnittelu: Kaisu Hölttä
Leikkaus: Anna Berg
Äänisuunnittelu: Lotta Mäki

ROOLEISSA:

Emppu: Julia Lappalainen
Juha: Jussi Sorjanen
Päivi: Elina Knihtilä
Anja: Kati Outinen
Ville: Tommi Eronen

Tuotantomaat: Suomi
Kesto: 19:01
Ikäraja: K12

Vaikuttaako se, mitä näemme, kokemukseen itsestämme? Mitä tarkoittaa “sano vaan jos tuntuu pahalta”, jos mikään ei sen jälkeen muutu? Kuinka paljon olet valmis tekemään saadaksesi yhteisön rakkauden? Mitä, jos välillä on tosi kivaa, ja välillä on ihan perseestä? Voiko vanhoja tapoja muuttaa?

Anna Paavilainen, ohjaaja-käsikirjoittaja

Mitä sinä näet eri tavalla katsottuasi elokuvan? Kerro oivalluksesi!

KESKUSTELE ELOKUVASTA!

LATAA KESKUSTELUOHJEET TYÖPAIKOILLE
LATAA KESKUSTELUOHJEET KOULUILLE

Yksittäistapaus-kampanjan ja Erätauko-säätiön laatimat keskusteluohjeet auttavat käymään elokuvasta rakentavaa keskustelua, joka auttaa näkemään uudella tavalla. Elokuvat ja niihin liittyvä keskustelumateriaali sopivat mm. työyhteisöjen, yliopistojen, oppilaitosten ja muiden organisaatioiden käyttöön sekä itsenäisesti tutustuttavaksi.

Voit vetää keskustelun näyttämällä ohjeet ja keskustelukysymykset keskustelijoille suoraan alla olevan diaesityksen kautta. Lataa PDF-muodossa laajemmat ohjeet, jotka sisältävät tukea keskustelun vetäjälle.