Project Description

UNELMADUUNI

Ympäristöasiantuntija Istaahil (Sophia Wekesa) valmistautuu työpaikkahaastatteluun perheen aamuhulinan keskellä. Järjestöpomo Sanna (Meri Nenonen) vaikuttaa kiinnostuneelta Istaahilista, mutta pian alkaa tuntua siltä, että Sannaa kiinnostaa Istaahilin taitoja enemmän tämän “eksoottinen” tausta. Maryan Abdulkarimin käsikirjoittama ja Tine Alavin ohjaama lyhytelokuva Unelmaduuni on osa Yksittäistapaus-elokuvasarjaa.

Ohjaus: Tine Alavi
Käsikirjoitus: Maryan Abdulkarim
Tuottaja: Elli Toivoniemi, Tuffi Films
Yhteistuottajat: Farima Karimi & Siri Hjorton Wagner, [sic] film
Kuvaus: Shazi Özdemir
Lavastussuunnittelu: Katariina Kapi
Pukusuunnittelu: Roosa Marttiini
Maskeeraussuunnittelu: Kaisu Hölttä
Leikkaus: Katja Pällijeff
Äänisuunnittelu: Lotta Mäki

ROOLEISSA: 

Istaahil: Sophia Wekesa
Sanna: Meri Nenonen
Mikko: Santeri Helinheimo-Mäntylä
Bilaal: Deogracias Masomi
Sami: Ville Mäkinen

Tuotantomaat: Suomi, Ruotsi
Kesto: 12:22
Ikäraja: S

Unelmaduunia kirjoittaessani ammensin tositapahtumista. Projekti antoi mahdollisuuden tuoda näkyviin todellisuus, joka on toisaalta arkea ja toisaalta näkymätöntä, riippuen yksilön asemasta yhteiskunnassa. Yhdenvertaisuuden edistyminen voidaan osaltaan mitata riippumattoman toimeentulon mahdollisuudessa tai sen puutteessa.

Maryan Abdulkarim, käsikirjoittaja

Elokuva käsittelee valtatilanteita ja sortamista tarinan tutkiessa ihmisten kokemusten risteyskohtia keskittyen erityisesti kokemuksiin seksismistä ja rasismista. Unelmaduuni kertoo naisten arkipäiväisestä kokemuksesta; tässä tapauksessa kokemus on tummaihoisen musliminaisen Istaahilin. Istaahilin kokemus elokuvassa nähtävän päivän aikana kertoo suomalaisilla työpaikoilla ilmenevästä rasismista. Miten tummaihoista musliminaista kohdellaan Suomessa ja miten hän kokee saamansa kohtelun?

Tine Alavi, ohjaaja

Mitä sinä näet eri tavalla katsottuasi elokuvan? Kerro oivalluksesi!

KESKUSTELE ELOKUVASTA!

LATAA KESKUSTELUOHJEET TYÖPAIKOILLE
LATAA KESKUSTELUOHJEET KOULUILLE

Yksittäistapaus-kampanjan ja Erätauko-säätiön laatimat keskusteluohjeet auttavat käymään elokuvasta rakentavaa keskustelua, joka auttaa näkemään uudella tavalla. Elokuvat ja niihin liittyvä keskustelumateriaali sopivat mm. työyhteisöjen, yliopistojen, oppilaitosten ja muiden organisaatioiden käyttöön sekä itsenäisesti tutustuttavaksi.

Voit vetää keskustelun näyttämällä ohjeet ja keskustelukysymykset keskustelijoille suoraan alla olevan diaesityksen kautta. Lataa PDF-muodossa laajemmat ohjeet, jotka sisältävät tukea keskustelun vetäjälle.