Project Description

FESTSTÄMNING

På firmafesten spekulerar man över Katjas avslöjande. Vad är viktigare, sanningen eller feststämningen?

Regi: Jenni Toivoniemi
Manus: Jenni Toivoniemi & Kirsikka Saari
Producent: Elli Toivoniemi
Foto: Jarmo Kiuru
Scenografi: Sanna-Mari Pirkola
Kostymör: Roosa Marttiini
Maskör: Kaisu Hölttä
Klippning: Tuuli Alanärä
Ljuddesign: Lotta Mäki

I ROLLERNA:
Katja: Seidi Haarla
Miia: Pirjo Lonka
Pena: Jarkko Pajunen
Liisa: Ella Lahdenmäki
Johannes: Samuli Niittymäki
Karin: Minna Suuronen
Maria: Niina Hosiasluoma
Tatu: Teemu Aromaa
Noon: Waanie Nonglak
Jari: Jussi Rantamäki
Fadi: Abdulrazaq Al-Jewari

Produktionsland: Finland
Längd: 14:28
Åldersgräns: T

Den bakvända logik med vilken vårt samhälle reagerar på uppdagade trakasserifall är frustrerande, men i sin grymhet till och med skrattretande. Det känns som om förfäran och tvivel bara leder till självömkan och ett panikartat behov av att förklara saken färdigbehandlad i det skede när bara toppen av isberget ännu kan skönjas. Istället för att fokusera på att rätta till problemen och orättvisorna, beklagar vi oss över att stämningen nu är lite otrevlig, när vi måste tala om sådana här saker. Det verkar som om det största bekymret är att ’vi nu inte ska glömma att det också finns bra män och att alla inte blir trakasserade hela tiden’. Inspirerad av kommentarer som jag läst ville jag skriva en satir om en arbetsplats där de här samtalen verkligen förs ansikte mot ansikte.

Jenni Toivoniemi, regissör och manusförfattare

Fick de filmerna eller diskussionen dig att se något annorlunda än tidigare? Berätta oss om dina dina insikter!

DISKUTERA OM FILMEN!

LADDA NER PDF

Dialoganvisningar som har utarbetats inom kampanjen för Engångsföreteelser och av Stiftelsen Dialogpaus gör det möjligt att föra konstruktiva diskussioner om filmen och hjälper till att se saker på ett nytt sätt. Filmerna och det tillhörande diskussionsmaterialet kan användas bland annat på arbetsplatser, universitet, läroanstalter och inom andra organisationer, samt för att bekanta sig med på egen hand.   

Anvisningarna för den här filmen finns i PDF-format ovan. Anvisningarna behöver inte visas för deltagarna under diskussionen, utan de har gjorts som stöd för samtalsledaren.  

I karusellen nedan finns även en sammanfattning av PDF-anvisningarnas innehåll och kan användas av handledaren om hen så önskar.