Project Description

BUDUAR

Betyder ”nej” faktiskt nej? Efter festen låter Emmi Jani bli över natten, men han tänker inte på att sova.

Regi & manus: Reetta Aalto
Producenter: Elli Toivoniemi & Sanna Kultanen
Foto: Kerttu Hakkarainen
Scenografi: Laura Haapakangas
Kostymör och maskör: Roosa Marttiini
Klippning: Ville Hakonen
Ljuddesign: Lotta Mäki

I ROLLERNA:
Emmi: Suvi Blick
Jani: Joonas Snellman

Produktionsland: Finland
Längd: 15:17
Åldersgräns: 12

Diskussionen på senare tid har visat hur mycket trakasserier kvinnor utsätts för. En del frågar ändå fortfarande var gränsen mellan flirt och trakasserier går. Jag ville behandla just den här gråzonen: visa bild för bild hur trakasserier kan uppstå, och göra det så att tittarna – åtminstone i hög grad – kan identifiera sig både med den som blir trakasserad och med den som trakasserar.

Reetta Aalto, regissör och manusförfattare

Fick de filmerna eller diskussionen dig att se något annorlunda än tidigare? Berätta oss om dina dina insikter!

DISKUTERA OM FILMEN!

LADDA NER PDF

Dialoganvisningar som har utarbetats inom kampanjen för Engångsföreteelser och av Stiftelsen Dialogpaus gör det möjligt att föra konstruktiva diskussioner om filmen och hjälper till att se saker på ett nytt sätt. Filmerna och det tillhörande diskussionsmaterialet kan användas bland annat på arbetsplatser, universitet, läroanstalter och inom andra organisationer, samt för att bekanta sig med på egen hand.   

Anvisningarna för den här filmen finns i PDF-format ovan. Anvisningarna behöver inte visas för deltagarna under diskussionen, utan de har gjorts som stöd för samtalsledaren.  

I karusellen nedan finns även en sammanfattning av PDF-anvisningarnas innehåll och kan användas av handledaren om hen så önskar.