Project Description

BUDUAR

Betyder ”nej” faktiskt nej? Efter festen låter Emmi Jani bli över natten, men han tänker inte på att sova.

Regi & manus: Reetta Aalto
Producenter: Elli Toivoniemi & Sanna Kultanen
Foto: Kerttu Hakkarainen
Scenografi: Laura Haapakangas
Kostymör och maskör: Roosa Marttiini
Klippning: Ville Hakonen
Ljuddesign: Lotta Mäki

I ROLLERNA:
Emmi: Suvi Blick
Jani: Joonas Snellman

Produktionsland: Finland
Längd: 15:17
Åldersgräns: 12

Diskussionen på senare tid har visat hur mycket trakasserier kvinnor utsätts för. En del frågar ändå fortfarande var gränsen mellan flirt och trakasserier går. Jag ville behandla just den här gråzonen: visa bild för bild hur trakasserier kan uppstå, och göra det så att tittarna – åtminstone i hög grad – kan identifiera sig både med den som blir trakasserad och med den som trakasserar.

Reetta Aalto, regissör och manusförfattare

Fick de filmerna eller diskussionen dig att se något annorlunda än tidigare? Berätta oss om dina dina insikter!

DISKUTERA OM FILMEN!

LADDA NER PDF

Diskussionsinstruktionerna som utarbetats av Engångsföreteelser-kampanjen och Dialogpaus-stiftelsen hjälper med att föra en konstruktiv diskussion om filmen som hjälper tittarna att se saker på ett nytt sätt. Filmerna och det tillhörande diskussionsmaterialet kan användas bland annat på arbetsplatser, på universitet, i läroanstalter och i andra organisationer samt på egen hand.

Du kan leda diskussionen genom att visa instruktionerna och diskussionsfrågorna till diskussionsdeltagarna direkt med hjälp av bildspelet nedan. Ladda ner de mer omfattande instruktionerna med ytterligare stöd för ledaren i PDF-format.